Czy grac seta grasz pod ludzi czy tylko i wyłącznie grasz swoje kawałki i nie interesuje ci czy publika to zrozumie czy nie ?
Jak jest w waszym przypadku czy staracie się grac tak by ludzi wyciągać na parkiet ?
Czy może nie interesuje was gra dla ludzi tylko i wyłącznie ludzie musza się do Was dostosować ?
Hmmm ... zawsze gram tak aby większość była zadowolona, ale nie zagram czegoś co do mnie nie przemawia, a już wogule odpadają kawałki nie w miom klimacie i stylu ...
Hmmm ... zawsze gram tak aby większość była zadowolona, ale nie zagram czegoś co do mnie nie przemawia, a już wogule odpadają kawałki nie w miom klimacie i stylu ...
dla mnie podstawą jest oblukanie ludzi na początku zawsze ale to zawsze zaczynam od house/dace/funky (daje przykład: 2-4 Grooves) jak widze ze pasują im te rytmy gram dalje swoje czyli to co zwykle(gatunkowo) a jak nie pojdize z rytmami staram sie w miare mozliwosci zmieniac klimat chociaz czasem ciezko.
gifus zgadzam sie z zupelnoscia dopiero zaczynam swa "kariere dj'ska" hehe ale wiem,ze jezeli kiedys by do tego doszlo to NIGDY w zyciu nie gralabym pod publike. uwazam,ze Dj grajacy tylkoi wylacznie to,coo chca uslyszec to nie Dj. Dj powinien byc Bogiem imprezy,ktoremu podporzadkowuja sie wszyscy grajac 4 razy Explosion czy Time to pray bo ludzie chva to jest dla mnie tragedia i dupa a nie Dj - nie obrazajac nikogo
trzeba liczyc sie z tym,ze wiekszosc ludzi przychodzacych na impreze slucha,ale nie slyszy. przychodza sie pobawic,napic i nie zalezy im na czyms ambitniejszym. dlatego dziekuje Bogu,ze isnieje takie cos jak eventy,gdzie grana jest normalna muzyka. co prawda nie przecze,ze tam tez sie pojawiaja ludzie,zeby sie polansowac,ale przynajmniej jak JA ide,to wychodze stamtad spelniona,bo ta muzyka dodaje mi skrzydel to jest cos bez czego nie potrafie zyc,cos co jest czesci amie dlatego szanuje Dj ktorzy nie bawia sie w granie tego co ludzie chca,bo jest to z reguly tragiczne,komercyjne i zenujace.
ale wywod zapodalam juz siedze cicho
pozdrawiaM
Ostatnio zmieniony przez gosiakTrance18 2006-11-15, 15:59, w całości zmieniany 4 razy
a jesi ludzie to zapatrzone w VIVĘ małolaty,też gracie ?
zawsze jako DJ chciałbym pokazać ludziom,jaka muzyka teraz powinna rządzić! Trance!
wreszcie porzadna odpowiedz szkoda tylko ze wiekszosc polskich klubow to house, dance, a jak juz trance to komercha na maxa
hmmm niezgodze się neistety, to właśnie trance staje się co raz bardziej komercyjny i zanikają w jej cieniu inne style house jest roniez popularny ale idą na imprze co raz bardziej przerażają mnie "łupanki" przy których nie chce się wskoczyć na parkiet...TRANCE jak najbardziej TAK ale rytmiczny i z umiarem...DANCE na zawsze...House tylko DANCE/FUNKY/ELECTRO.
niestety trance-u w PL wogole nie ma, a jezeli jest to kluby w ktorych sie go gra mozna policzyc na palcach jednej reki prawda jest taka ze trance-u w PL wogole nie bylo, a dlaczego? bo wczesniej byly manieczki, hazel, pompki i rura no i tak kiedys ludzie pojmowali trance i techno... a feeeeee no i tamten "trance" sie skonczyl (w miare) to przyszla pora na house. house w klubach, trance na eventach (chociaz tez nie zawsze)... i wszystko na ten temat. niestety
a co do tematu to...
graj pod ludzi, ale nie zapominajac o swoim stylu!